Smoothie med havregryn, kanel, ingefära & äpple

havresmoothie

Smoothies recept och smoothies kan man aldrig få för många av. Jag dricker ofta smoothie till lunch när jag jobbar hemifrån, gärna ihop med någon god macka typ som den här. När jag sitter hemma och jobbar handlar det allt som oftast om att svara på drösvis med mail, skriva på bok eller skriva recept och då vill jag faktiskt kunna äta vid datorn. Jag vet att många tycker att det är förkastligt att käka och jobba samtidigt men jag tycker faktiskt att det är helt okej. Just smoothie är ju extremt lämpad för just det här ändamålet. Den här smoothien är helt vegansk, smakar jul och är riktigt mättande. Jag brukar mixa ner allt möjligt i mina smoothies, nu blev det äpplen för jag har så många hemma. De börjar bli lite trötta så dom är inte jättegoda att äta som dom är men funkar utmärkt i smoothie, äppelpaj, äppelmos och matlagningen.

vegansmoothie

Äppelsmoothie med havregryn

1 äpple, svenskt
1 dl havregryn (glutenfria)
1 dl äppeljuice
1 dl mandelmjölk eller likande
1/2 tsk kanel
1/2 msk riven ingefära
1 krm salt

Kärna ur äpplet och skär det i små kuber.
Mixa äpple, havregryn, äppeljuice, mandelmjölk, kanel, ingefära och salt
Servera!

havregryn-smoothie