3 julklappstips till den bakintresserade

”Alla kan baka” av Maria Blohm. Jag har jobbat med Maria Blohm i flera år och kan ärligt säga att det finns ingen som är så duktig på att baka som Maria och som samtidigt är så bra på att förklara så att alla förstår. Har man någon gång varit på kurs hos Maria, eller hört henne prata om bröd så vet man vad jag menar. Marias bok ”Alla kan baka” är ett måste för den som älskar bröd och en gång för alla vill lära sig allt om hur man bakar hemma. När man väl förstår sig på jästen, mjölet och varför det är så viktigt med våg så är det faktiskt inte svårt att bara. Maria slår hål på många myter och kan verkligen sin sak. Du hittar Marias bok här.

maria-blohm_alla-kan-baka_massolit

 

Superfina tårtljus från Rice. finns hur många som helst att välja på under 50-lappen. Perfekt liten julklapp till någon man vill pigga upp med ett fint budskap. Här hittar du ljusen. 

rice-ta%cc%8artljus

 

En digital hushållsvåg är ett måste för alla hemmabagare. Det finns massor av sorter att välja på. Jag tycker det allra bästa är de som går upp till 5 kg, så kan man väga lite tyngre degar när det behövs. För den nördiga kompletteras den gärna med en brevvåg/guldvåg/diamantvåg så man kan väga så lite som 0,01 gram på. Ibland behövs det när man ska väga exempelvis gelatin. Men först en vanlig våg, det behöver alla som bakar ibland. Den här kostar 359 kr och går att köpa här. digital-va%cc%8ag