Glutenfria julköttbullar

glutenfria-jul_kottbullar

Recept glutenfria julköttbullar

2 ägg
1 dl majsmjöl
2 dl vispgrädde
2 msk lökpulver
2 tsk vitpeppar
1 tsk kryddpeppar
2 tsk salt
1000g nötfärs, svensk gärna ekologisk
smör att steka i

Vispa ihop ägg, majsmjöl, grädde, lökpulver, vitpeppar, kryddpeppar och salt
Blanda i nötfärsen så det blir en jämn blandning, lättast med rena händer i stället för slev.
Tänk på att inte arbeta smeten för länge, då blir bullarna stabbiga.
Rulla till små köttbullar med blöta händer går det lättast.
Stek köttbullarna i omgångar i rikligt med smör tills dom är genomstekta.

julia-frej-jessica-frej-william-frej

Ikväll blir det julmiddag med familjen Frej. Alltså julbord, tar ju en evighet att svänga ihop alla grejer man vill ha! Nu är skinkan kokt och griljerad, ischokladen väntar i frysen, gröten kokad, knäckebrödet bakat, rödbetsalladen klar och ikväll ska jag göra laxen, koka potatisen, steka prinskorv och sen få upp allt på bordet:) Ska bli så mysigt! Trots att jag lagat mat i flera dagar. Inatt stekte jag köttbullar och måste såklart dela med mig av receptet! Ni fattar världens godaste julköttbullar stekta i för mycket smör och rullade med kärlek. Så glad att vi ska ha julmiddag ikväll med mamma, pappa, bonusmamma Mahnaz, svärmor Gudrun, storasyster Julia, lillebror William och hans fästmö Philippa. Kommer bli trångt i vår lilla 2a med kokvrå men trångt är mysigt så länge det finns massor med glitter, god mat och julmusik. Viktigaste är att man får umgås!

Sekunden efter den fina bilden är tagen så bryter man alltid ihop av skratt.