Jag & Martina Haag med vänner fixar årets skönaste middag!

Musikhjälpen 2016 drar igång idag!

jessica-frej-martina-haag-musikhjapen

Jag och Martina Haag har slagit ihop oss och samlat våra underbara vänner för att bidra med den bästa auktionen! Glöm Nobelfesten och nyårsafton – säsongens bästa bjudning kommer att hållas hemma hos dig. Vi kommer hem till dig tillsammans med våra kokbokskollegor Johanna Westman, Emma Hamberg och Anette Rosvall och ror ihop en fantastisk middag åt er. Som om detta inte vore nog, så dyker sångerskan Sofia Källgren upp till efterrätten och sjunger på kinesiska!

Kalaspinglorna Emma Hamberg och Anette Rosvall

HUR MYSIGT?! Vi är galet taggade allihopa och jag vet att det här kommer bli årets absolut roligaste middag! Dessutom kommer ni få äta fantastisk mat och höra ljuvlig musik. Hjälp oss att hjälpa, sprid annonsen genom att dela den på twitter, facebook och instagram! Tipsa alla kompisar, gå ihop och bjud tillsammans eller be chefen ge er detta i julklapp:) Här hittar ni auktionen och alla detaljer!

Ljuvliga Johanna Westman

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Musikhjälpen 2016  -från deras sida. 

I år ser vi till att fler barn i krig och konfliktområden får gå i en säker skola.

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter. Skolor attackeras och ockuperas varje dag. Samtidigt är det en mänsklig rättighet att gå i grundskola och skolan kan vara skillnaden mellan liv och död. Temat för Musikhjälpen 2016 är därför ”Barn i krig har rätt att gå i skolan”.

Barns situation är på många håll i världen akut. I Syrien är över 6000 skolor redan förstörda, skadade eller ockuperade av militära styrkor och många skolor används som skydd för människor på flykt. Hälften av alla syriska barn går inte i skolan över huvud taget och riskerar därför att bli en förlorad generation.

Rekryteras på skolgården
I till exempel Sydsudan, Eritrea, Niger och Afghanistan får bara hälften av alla barn ta del av den utbildning de har rätt till. I Centralamerika breder gängkrig ut sig och barn rekryteras direkt från skolgården. Miljontals barn över hela världen är i akut behov av hjälp.

– För att citera Nelson Mandela: ”Utbildning är det kraftfullaste vapen du kan använda för att förändra världen”. Att säkerställa skolgång i krigssituationer ger barnen möjlighet till en framtid i fred och ett tillfälligt skydd från krigets fasor, säger Per Byman, generalsekreterare på Radiohjälpen, och fortsätter:
– Vill vi bidra till att bygga en tryggare och säkrare värld måste vi se till att även barn i de mest utsatta konfliktområdena kan få gå i skolan

Barn som hamnar utanför skolan blir enkla måltavlor och riskerar att utsättas för våld, övergrepp och människohandel.

Trots alla fördelar med utbildning går väldigt lite biståndspengar till att barn ska få möjlighet att gå i skolan. Inte ens 2 % av all humanitär hjälp går till utbildning.

Vad kan Musikhjälpen göra?
Förutom sätta fokus på den säkerhet och trygghet alla skolbarn har rätt till, kan Musikhjälpen samla in pengar så att barn, trots krig eller ett liv på flykt, har en skola att gå till. Möjligheten till ett tryggare liv kan börja med ett block och en penna. Vi har en möjlighet att påverka framtiden och förbättra utsikterna för miljoner av barn världen över.

Programmet direktsänds under 144 timmar från Stortorget i Örebro, med start 12 december. Sändningen hörs och syns i P3 och SVT Play och insamlingen går direkt till Radiohjälpen. För att nå Sveriges skolungdomar ger vi, i samarbete med UR, dessutom redan nu ut ett omfattande utbildningsmaterial om hur krig och konflikter drabbar barns skolgång.

STÖTTA MUSIKHJÄLPEN, BUDA HEM OSS!

Sångfågeln Sofia Källgren