Pepparkakstårta – naturligt glutenfri

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Jag älskar mjuk pepparkaka så det här en favorit hos mig. Jag tycker den funkar hela vintern, men speciellt kring jul såklart! Syrliga lingon, lätt grädde också kryddorna i kakan -helt ljuvligt!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Pepparkakstårta

Tid: 20 min + 35 min
Ca 10 bitar

100 g smör
3 ägg
2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 dl mandelmjöl
1 ½ dl majsmjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
1 ½ msk pepparkakskrydda
3 dl vispgrädde
2 dl rårörda lingon
2 dl frysta lingon till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret
Vispa ihop ägg och socker med elvisp i ca 3 minuter.
Vispa ner resten av ingredienserna i äggblandningen till en jämn smet.
Smörj en springform form med smör.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i 35 minuter i en springform på 20-22 cm.
Låt kakan svalna och dela den sen på mitten.
Vispa grädden.
Fyll kakan med rårörda lingon och hälften av grädden.
Lägg på andra halvan och bred grädden på.
Strö frysta lingon på toppen.
Servera!