Köttbullar i curry -recept

I amelia nummer 1 hittar ni massor med härliga recept på mat som passar perfekt att göra på rester från julbordet. Här kommer ett smakprov.

Foto Lina Eidenberg Adamo

Foto Lina Eidenberg Adamo

Köttbullar i currysås

Smakrik currysås som är barnsligt enkelt att svänga ihop är världens bästa sätt att ta vara på köttbullarna och servera dom på ett helt nytt sätt så det inte känns som rester. 

600 g köttbullar
(recept på köttbullar om man inte har rester)
1 ägg
1 dl grädde el mjölk
1 msk lökpulver
1 tsk salt
500 g nötfärs
smör att steka i

Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
Rulla med blöta händer till små köttbullar.
Stek köttbullarna i smör tills de är genomstekta.
Det tar ca 5-7 minuter beroende på storlek.

Sås
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk smör
1 msk curry, gul
½ tsk honung
1 tsk soja
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
koriander/persilja

basmatiris till servering

Finhacka vitlök och lök.
Stek löken och vitlöken i smör så löken mjuknar men inte får färg.
Tillsätt curryn och rör om.
Häll i honung, soja, grädde och vatten.
Rör om och lägg i köttbullarna, låt de bli varma i såsen.
Servera med ris, koriander och persilja.