5 partytips inför nyår!

  1. Se till att fixa i ordning dig själv först, innan du börjar med maten, städning eller något sånt. Det finns aldrig tid ”sen”. Vill du inte laga mat i paljettklänningen så lägg fram den, sminka dig och fixa håret så du verkligen bara måste hoppa i kläderna sen. Det finns inget jobbigare än att behöva öppna dörren till gästerna med en handduk om håret och bara mascara på ena ögat.
  2. Laga din favoritmat, mat som du är bekväm med och gillar att göra. Prova inte nya recept på nyårsafton. Om du ändå vill det så testlaga menyn typ idag, så vet du var det kan gå fel. Om man ändå skulle klanta till det och bränna maten? Ja men då blir det en nyårsafton som alla kommer ihåg, när man åt makaroner och drack amarone. Synd på maten men det blir ett roligt minne!
  3. Se till att vattenglasen fylls på lika ofta som vinglasen.

  4. Var peppad! Det är det allra viktigaste, kom glad om du ska på fest, var glad om du har fest. Vissa människor inleder med ”jag är så trött”. Det är inte kul att höra om man ordnat fest. Fake it til you make it, kom taggad och du kommer bli glad! 

  5. Musiken, gör en riktigt episk spelista anpassad efter just dig och dina gäster. Blanda högt och lågt, internt och publikt, gammalt och nytt. Det är värt att lägga en halv dag på playlisten, den är nästan lika viktig som maten tycker jag.

Foto: Johanna Kassel