De 10 bästa personliga grejerna med mitt 2016!

jessica-frej

1.Gett ut min första egna kokbok, en bok med recept som följt med mig hela livet. En personlig bok med massor av minnen och samtidigt en kokbok med supergod mat, vackra bilder och enkla tydliga recept.

Snackar om boken på biografen Sergel i oktober.

2.Gjort en plan med tydliga mål. Herregud vad svårt det kan vara men det är seriöst det bästa jag gjort. Verkligen tänka efter vad man vill och jobba ditåt. Det tar tid att komma fram till sina mål det men är så värt för sen vet man åt vilket håll man ska springa.

Farmors hus på Gotland.

3.Lyckats uppnå en livslång dröm, att kunna vara långa perioder på gotland på sommaren. 2016 hann jag vara där väldigt mycket och det är väldigt värdefullt för mig. Jag mår extremt bra på Gotland, 2017 kommer jag kunna vara där även mer och det gör mig lycklig.

paj

4.Ätit väldigt mycket god mat och varit på massor av härliga restauranger. Inspirationen när vi går in i 2017 är maxad.

Ibland får man jobba i bilen medan om man har några minuter till godo innan nästa grej.

5.Som ett resultat av mitt mest produktiva år någonsin så har jag blivit bättre på att jobba effektivt.

yogagirl

6.Börjat träna med PT. Det tog många år för mig att hitta ”min” PT, någon som kan hjälpa mig bli starkare och rörligare på ett så effektivt sätt som möjligt. Mathias är guld värd, oavsett humör när jag kommer till passet går jag därifrån glad.

Martin, världens roligaste, gladaste och bästa man. Så tacksam över att få dela mitt liv med honom.

7.Hunnit bara vara med min sambo mer än tidigare år. Jag känner mig nykär. Ljuvligt, så lycklig över att både han och jag kunnat arbeta mer hemifrån 2016 och hoppas att vi får mycket tid ihop även 2017.

Vår minimala lilla trädgård, närheten till vattnet, våra grannar och cykelavstånd till city gör att vi vill bo där vi bor.

8.Kommit fram till att vi gärna vill bo där vi bor efter att ha kikat på större lägenheter i flera år på hemnet. Vi bor litet men trivs i området och med vårt hem så målet 2017 blir istället att renovera lägenheten så den blir smartare och vi får plats med framförallt alla våra jobbrelaterade prylar. Vilket blir rätt mycket saker när en är kokboksförfattare och den andra i musikbranchen.

9.Edit, min agent. Hon är bara bäst helt enkelt. En supermänniska med smittande energi och entusiasm.

Edit och jag på guldknappen i augusti

10.Att jag efter år av sökande hittat den absolut bästa nyasen på rött läppstift. Den mest röda av alla röda.

Skålar med amelias Maria Sognefors för världens roligaste uppdrag. Att få göra alla recept till amelias fantastiska läsare!