Ost och skinkpaj -glutenfritt recept

foto: Lina Eidenberg Adamo

foto: Lina Eidenberg Adamo

Ost och skinkpaj recept

Tid: 50 min

Glutenfritt pajskal

2 ½ dl bovetemjöl
2 ½ dl teffmjöl
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1 ½ msk fiberhusk
3 msk kallt vatten
3/4 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop allt till en deg.
Tryck ut degen i en springform.
Förgrädda i 5 minuter på 200 grader

Fyllning

3 ägg
3 dl mjölk (alt. 1 dl grädde och 2 dl mjölk)
½-1 tsk salt (beroende på sältan i osten och skinkan)
1 krm svartpeppar
100 g skinka, kokt eller rökt. Går bra med julskinka om du har det hemma.
3 dl riven ost, ta den/dom du har. Går bra att blanda sorter.

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
Hacka skinkan i kuber.
Blanda ner skinka och ost i äggstanningen.
Häll att i pajskalet.
Grädda i 35 minuter på 175 grader.