3 tips för att enklare komma upp på morgonen

Fredrik Wikingsson kaffetweet häromdagen, smått legendarisk "Mycket är elände i livet och världen, men vi får ALDRIG glömma vilket mirakel det är att kaffe inte innehåller några kalorier."

 1. Preppa kaffebryggaren på kvällen med vatten, kaffefilter och kaffe. Det kanske låter löjligt eftersom det bara tar ett par minuter att göra men det är guld värt på morgonen att bara behöva trycka på knappen och alla vet ju att två minuter på morgonen är värt minst det femdubbla.
 2. Ha en plan för frukost, annars fastnar man stirrandes in i kylen i flera minuter oförmögen att ta ett enkelt beslut kring om man ska ha mackor eller yoghurt. Allra bäst är såklart att förbereda även frukosten dagen innan. Typ en klassisk chiapudding kanske kan vara något, snabbt att laga och lätt att äta.

  Enkel Chiapudding

  1 port.

  1, 5 msk chiafrön
  1 dl hasselnöt eller mandelmjölk
  1 krm kardemumma
  1 krm kanel
  ½ dl hallon/blåbär/grantäpple eller liknade

  Blanda frön, kryddor och mjölk i ett glas.
  Ställ i kylen och låt stå över natten.
  Servera med granatäpplekärnorna eller annan frukt/bär som du har hemma.

 3. Vantar, reflex, mössa, hörlurar och halsduk ska ligga redo i hallen. Att leta efter sånt när det är två minuter tills bussen går är som bäddat för en dålig dag. Rätt musik och att slippa frysa är grundförutsättningen för en bra dag!Jessica Frej, Stockholm, Sommar