Ramen – enkel nudelsoppa
Det här lagar jag ofta till lunch, jag brukar ha i lite det som finns hemma. Känn dig fri att använda det som du hittar i kylen, en perfekt rätt att lägga ner rester av kyckling eller kött. Har du gröna bönor i frysen, en halv paprika, några lite trötta tomater eller liknade ha i det med.
3 morötter
2 lökar (röda, gula eller en bit purjo beroende på vad du har hemma)
2 klyftor vitlök
2 msk rapsolja eller kokosolja
2 msk jordnötssmör
2 l god grönsaksbuljong
½-1 röd chili
1 pak choi
2 msk riven ingefära
1 msk ljus soja
2 pkt risnudlar á 180 g
1 kruka koriander
2 msk sesamfrön
Skala och riv morötterna.
Skala och strimla löken.
Skala och hacka vitlöken
Stek morot, lök och vitlök i rapsolja i en stor kastrull.
Lägg i jordnötssmör och häll på buljongen.
Låt det koka upp.
Hacka chilin och strimla pak choi.
Tillsätt chili, pak choi, ingefära och soja.
Lägg i risnudlarna.
Låt de ligga i 3 minuter under lock.
Servera med sesamfrön och koriander.