Krogtrender 2017

På en av mina favoritkrogar Sturehof. Lika härligt dag som natt och alltid god mat!

På en av mina favoritkrogar Sturehof. Lika härligt dag som natt och alltid god mat!

Krogliv 2017 -önskelista

  1. Jag tycker inte vi behöver fler restauranger med konceptet att man delar på maten så kallat ”sharing/family style”. Att alla delar på ett gäng rätter låter härligt men blir ofta bara stökigt när man ska beställa och äta. Alla vill äta olika ändå och det blir mest rörigt och obekvämt. Den typen av mat passar bäst hemma tycker jag.
  2. Jag önskar mig att fler restauranger har genomtänkta 3-rätters menyer med fast pris så som man ofta ser i Paris. Det älskar jag bara helt klassisk förrätt, varmrätt och dessert.
  3. Mer bordsservering! I skrivande stund känner jag bara till ett par caféer med bordservering i Stockholm och jag vill ha fler. Jag ogillar att stå i kö och svettas med vinterkläder på och sen trängas för att hitta ett ledigt bord samtidigt som man balanserar en bricka, väskan och den stora jackan. Älskar när man blir visad till ledigt bord, får menyn och kan i lugn och ro välja vad man vill ha och sen beställa det.

Vad tycker ni är bra på krogen och vad önskar ni för 2017?