Hemma hos kock & blåbärsmojitorecept!

Vi satte igång med att göra tårtan. Födelsedagsbarnet hade önskat sig en klassisk sommartårta med jordgubbar. Det gjorde lite ont i mig, jordgubbar i januari är verkligen inte att rekommendera men såklart ska man få det man önskar sig på sin födelsedag. Håller ni med?

glutenfri tårta jessica frej

Så vi gjorde en luftig glutenfri tårtbotten och egen vaniljkräm sen fyllde vi tårtan med jordgubbar. Toppingen blev grädde, mandlar och mer bär. Recept kommer här under dagen:)

Blåbärsmojito

Sen blandade vi drinkar, blåbärsmojitos! Jättegott men det jag inte hade räknat med var den stora spillrisken på kläder och vita möbler. Så ett litet förlåt till föräldrarna för att jag inte tänkte på det:) En vit topp åkte in i tvättmaskinen och ett par fläckar på mattan. Mest mitt fel, martiniglas är ju lite vingliga även med alkoholfria drinkar. Så välj höga glas till den här drinken.

Recept blåbär mojito

Supergod alkoholfri drink som passar både vuxna och barn. Vill man så kan man givetvis ha i lite rom!

6-8 glas

1 ask frysta blåbär
1 kruka mynta
1/2-1 dl socker
2 lime
ca 1 l sodavatten
is och sugrör

Lägg blåbär, mynta och socker i en kanna.
Klyfta limen och lägg den där i.
Mosa ihop allt med en muddlare eller slev.
Födela mixen i 6 glas, lägg i is, toppa med soda vatten och servera med sugrör.

pizzabuffé

Sen blev det pizzabuffé. Sjukt enkelt och gott! Gjorde lite olika pizzor och så fick tjejerna ta så många bitar de ville och sen toppa med olika härliga charkuterier, grönsaker och örter. Recept kommer 🙂

Jessica Frej Kock

Så lyxigt att få hänga med ett gäng trevliga, glada 14-åriga tjejer en lördag kväll och få lyssna på vad dom tänker på och pratar om. På många sätt vill man ju absolut inte vara 14 igen, men på flera sätt är det en så spännande och rolig tid. Hoppas ni hade en fin lördag. Nu ska jag sätta mig och renskriva lite recept till er och storstäda i min dator. Läget är akut mitt skrivbord ser ut som felmonterad mosaik, någon mer som hamnar i det läget vecka efter vecka?

Sen vill jag hinna ta en långsam jogg i solen innan den går ner. Det är mitt bästa energipiller. Kram!