Vaniljkräm till tårtfyllning – enkelt recept!

Vaniljkram tartfyllning

Den här vaniljkrämen gjorde jag när jag var ”hemma hos” kock hos Lea som fyllde 14 år. När vi stod och kokade den så insåg jag att Lea och hennes vänner tyckte det var coolt att jag bakat tårtbotten själv och att vi kokade en vaniljkräm själva. Ska inte vaniljkräm vara kall var den första frågan jag fick. Jo det ska den men först måste man koka den för att den ska bli tjock och man ska få fram vaniljsmaken. Så då kände jag att jag måste dela med mig av ett riktigt bra basrecept på vaniljkräm, nästa gång det är dags att baka tårta, testa denna. Recept på tårtbotten som dessutom är glutenfri hittar ni här!

vaniljkram tarta recept

Tjock vaniljkräm

1 vaniljstång
2 dl grädde
4 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
5 msk maizena majsstärkelse
6 äggulor
25 g smör

Skrapa ur en vaniljstång och lägg frön och stång i en kastrull.
Häll på grädde, mjölk och socker.
Koka upp  och låt stå och sjuda ett par minuter.
Vispa ihop äggulor och maizena.
Häll den varma gräddmjölken över äggulorna samtidigt som du vispar.
Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm under omrörning.
Det ska inte koka, värm till du har en tjock härlig vaniljkräm.
Häll över i en skål, fiska upp vaniljstången.
Tillsätt smöret och rör tills de smälter.
Låt svalna och ställ sedan i kylen någon timme.

vaniljkram tarta recept

Vill du baka en riktigt kunglig tårta utan vaniljkräm? Kika här.