Bocuse d’Or 2017 – så gick det

Jag har följt tävlingen via livestremingen och så har jag fått uppdateringar från mina vänner på plats. Tyvärr blev det ingen pallplats för Sverige och Alexander Sjögren, trots månader av stenhård träning och oräkneliga timmar i köket. Jag känner en enorm respekt för alla som orkar tävla på den här nivån, och i något så personligt som matlagning. Hoppas Alexander och gänget inte är allt för besvikna. De har gjort allt de kunnat och man kan ju aldrig veta vad juryn söker, man kan bara utgå från sig själv. Det är det som är så knepigt, och spännande såklart!

Foto: Viktor Fremling. Pressbild gastronomi sverige.

Foto: Viktor Fremling. Pressbild gastronomi sverige.

Anna Norström har intervjuat Alexander precis och man kan läsa intervjun här.

Resultat Bocuse d’Or Lyon 2017

Guld: Mathew Peters, USA.

Silver: Viktor Andresson, Norge.

Brons: Island, Hinrik Lárusson.