Förrätt till alla hjärtans dag på 3 olika vis

Förrätten som passar ypperligt till alla hjärtans dag är min jordärtskockssoppa. Det är helt ljuvlig och om man vill så kan man förbereda den i princip redan nu och frysa in. Smidigt värre! Servera samma vin till soppan som det som är i soppan. Ett superbra tricks för att veta att det kommer passa ihop. Här presenterar jag 3 olika sätt att servera den på.

jordartskockssoppa

1. En stekt pilgrimsmussla. Fantastiskt gott! Tänk på att musslan ska stekas hastigt på så hög värme det bara går. Den ska få fin färg men vara rå i mitten.

2. Vispas cremé fraiche smaksatt med tryffelolja. 1 tsk per 1 dl är lagom.. Vispa cremé frichen och olja med elvisp tills den är fluffig och fast. Sen tar man en sked som man värmer i hett vatten så kan man forma ett litet snyggt ägg av vispad cremé fraiche och lägga i soppan vid servering, klipp över lite krasse.

3. Knaperstekt bacon och lite färsk timjan smulas över soppan precis innan servering för lite extra sälta och textur. Gott!

Att servera soppan i koppar tycker jag är fint om man är många på en mingelfest. Till en middag för två skulle jag servera den i en djup tallrik och dekorera bordet med överdrivet många levande ljus.