Pasta Arribiata -middag på nolltid

arribiata

Arribiata med mozzarella

Tid: 15 min
4 port.

400 g pasta (ev. glutenfri)
4 vitlöksklyftor
1 rödlök
2 msk olja till stekning
2 burkar krossade tomater eller konserverade cocktailtomater
1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag)
1 krm salt
2 pkt mozzarellaost
2 dl (ca 40 g) finriven parmesan
nymalen svartpeppar
god olivolja till servering
färsk persilja finhackad till servering

Koka pastan al dente i rejält saltat vatten.
Skala och skiva lök och vitlök i tunna skivor.
Stek lök och vitlök i olja tills löken mjuknat något, det ska knappt ta färg.
Tillsätt tomater, chili och salt.
Låt puttra medan pastan blir klar.
Fördela hälften av tomatsåsen i fyra skålar.
Fördela pastan på tomatsåsen.
Häll resterande tomatsås över pastan.
Bryt över mozzarella och strö över parmesan.
Ringla över olivolja och mal lite svartpeppar på, avsluta med lite persilja.