Bakad potatis med chorizo – recept

 

_dsc8450_chorizomajs

Bakad potatis med chorizo och majs

4-6 normalstora mjöliga potatisar, tvättade (inte bakpotatis)
200 g chorizo, färsk/rå
1 rödlök
2,5 dl frysta majskorn
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost, exempelvis cheddar
1 dl korianderblad/ 1 kruka
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare.
Baka potatisen i ca 45 minuter tills den är mjuk hela vägen igenom
Hacka chorizon i små bitar.
Finhacka löken.
Hacka koriandern.
Fräs chorizon på medelvärme i en stekpanna. Chorizon innehåller så mycket fett så man brukar inte behöva tillsätta något.
När chorizon börjar bli klar tillsätt majsen och låte den steka med tills den tinar.
Tillsätt löken och stek i ytterligare 30 sekunder.
Ta av från värmen och rör i creme fraiche, ost och hackad koriander.
Skär ett kryss i potatisarna och tryck till i botten så de öppnar sig lite.
Gröp ur en stor matsked ur varje potatis och lägg det i röran.
Blanda om, smaka av med salt och peppar och fördela i potatisarna.