Kladdig chokladkaka med jordnötssmör och kola

Jag älskar kola och jordnötssmör så när Törsleffs och Green Choice frågade om jag ville göra några recept till dom var det inte svårt att tacka ja. Att deras jordnötssmör dessutom är ekologiskt gör det ju ännu bättre. Första gången jag åt jordnötssmör var när jag var 9-10 år hemma hos en kompis och jag blev svårt avundsjuk över att de hade så goda pålägg hemma hos dom. Hade jag vetat då att jag skulle få i uppdrag att göra recept med just jordnötssmör hade jag varit överlycklig. Kombinationen choklad, kola och jordnötssmör kan låta väl mäktigt men jag lovar er det är bara gott! Flingsaltet bryter av sötman perfekt och storleken på bitarna gör att den passar både till kaffet, på buffén eller efter middagen. Det är ett superenkelt recept som alla kan lyckas med även om man tycker bakning verkar svårt.

0046

Kladdig chokladkaka med jordnötssmör och kola

24 bitar

150 g smör
200 g mörk choklad i knappar
1 dl kakao
1 1/2 dl socker
4 ägg
½ dl Green Choice ekologiskt jordnötssmör
1 burk Törsleffs karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en form.
Smält smöret.
Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
Tillsätt socker, ägg och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
Häll smeten i formen.
Klicka ut karamelliserad mjölk i matskedstora klickar över hela kakan.
Ringla över jordnötssmör.
Strö över flingsalt.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, ej varmluft
Låt svalna och ställ i kylen.
Servera kall.

Kakan är god precis som den är men om man vill kan man spritsa den med vispad grädde och dekorera med färska bär.

Receptet är framtaget i samarbete med Haugengruppen. Tips följ @greenchoicesverige på Instagram för mer goda recept med jordnötssmör. 

function countAdimpr(url) {var rndm = new Number(Math.round(Math.random() * Math.pow(2,24)));var Impurl=url.replace(”/impression/”,”/impression/”+rndm);AdImpTracking = new Image();AdImpTracking.src = Impurl;}countAdimpr(”http://fusion.bonniertidskrifter.se/impression/worws/bt.bt.matning.tracking/bt_tracking_layout/412561546”);