Varma chips med tryffeldipp

Receptet på mina varma chips med tryffeldipp är från min bok ”fest på 30 min.” En bok fullproppad med snabba enkla recept så man snabbt kan slänga ihop en supergod tre-rätters middag till 6 personer. Optimalt för fredagskvällarna.

chips-med-tryffeldipp

Varma chips med tryffeldip

Det var hos min väninna Linda som jag första gången åt varma chips, alltså jag måste medge att jag först tyckte idéen lät lite märklig men när jag smakat tyckte jag det var genialiskt! Linda är en av mina bästa vänner men också en stor inspirationskälla eftersom hon älskar mat lika mycket som jag. Vi byter ofta idéer och recept med varandra. Varma chips ihop med en krämig tryffeldipp blir det världens bästa chipsupplevelse!

2 dl creme fraiche, 38%
½ tsk tryffelolja, välj en med lite högre prislapp de är godast
½ krm salt
1 krm svartpeppar, nymalen
1 påse lantchips, saltade

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop ingredienserna till dippen och häll upp i en snygg skål.
Lägg chipsen i en ugnssäker form eller skål.
Värm chipsen i 1-3 minuter. Det går väldigt fort så ha koll.
Servera direkt.

Tips: Vill du lyxa till dippen lite så tillsätt ½ dl riven parmesan och mixa med stavmixer till det blir slätt och fluffigt.

Bjuder på en bakom kulsisserna bild från när jag och Johanna fotograferade boken. Kaos i bakgrunden, vackert precis framför kameran:)

Och så lite fredagspepp med vår bokfilm som jag aldrig tröttnar på! Glad fredag kompisar!