Kycklinggryta allt i ett
Ljuvlig kycklinggryta med mustiga snälla smaker, går snabbt att svänga ihop och sen klarar den sig själv på spisen lagom. Äppelmust passar perfekt att dricka till. Gluten och mjölkfri.
1 msk olivolja
1 pkt bacon
800 g kycklingklubbor av så kvalité som du hittar
2 morötter
800 g potatis fast eller mjölig
5 vitlöksklyftor
1 äpple
1 purjolök
2 dl vitt vin
1 liter hönsbuljong
1 lagerblad
1 tsk salt
Persilja till servering
Lägg olivolja i en stor gryta och sätt på medelvärme.
Skala och skiva vitlöken.
Klipp ner baconen och låt den börja svettas ihop med kycklingklubborna och vitlöken.
Skala morötter, potatis, äpple och tvätta purjolöken.
Skiva morötterna.
Kvarta potatisen.
Skär äpplet i kuber.
Strimla purjolöken.
Lägg allt i grytan ihop med vin, buljong, lagerblad och salt.
Lägg på ett lock och låt puttra 1 timme.
Plocka upp kycklingklubborna och rensa dom, köttet i grytan och ben som nu gjort sitt i papperskorgen.
Servera i djupa skålar, toppa persilja.