Igår fick jag hem ett bud från gårdsällskapet med bland annat bacon därför fick det bli carbonara idag:) Alltså herregud, så gott bacon! Det är skillnad på bacon och bacon. Om det när du steker kommer massa vätska i pannan så är det något som är fel, så ska det inte blir. Riktig bacon släpper bara fett i pannan och det doftar helt ljuvligt i köket. Alla gör carbonara på lite olika sätt. Om det ska vara grädde i eller inte bråkas det alltid om. Jag tycker grädde, god parmesan, schysst bacon och massa svartpeppar!
Pasta carbonara
Tid: 15 min
4 port.
400 g pasta (ev. glutenfri)
200 g bacon
1 klyfta vitlök
2 ½ dl grädde
4 ägg
100 g parmesan
salt
nymalen svartpeppar
ev. kokta ärtor
Sätt på en kastrull vatten till pastan och salta rejält.
Koka pastan enligt anvisningarna.
Skär bacon i mindre bitar och stek knaprig på medelvärme ihop med en vitlöksklyfta.
Låt baconen rinna av på hushållspapper och släng vitlöken som nu gjort sist.
Riv parmesanosten.
Blanda ägg, grädde och ost.
Häll av pastavatten.
Häll tillbaka pastan i kastrullen och häll på äggblandningen.
Rör om och värm i ca 1 minut under omrörning.
Tillsätt bacon och eventuella ärtor och servera med massor av nymalen svartpeppar.