Världens godaste glass!

Det här receptet har jag tagit fram på uppdrag av Haugen-Gruppen, jag som älskar dulce de leche visste precis vilket recept jag ville göra när jag fick uppdraget. Glass med salt kola. Alltså det är bara så obeskrivligt gott. Finns det i frysen kan det vara så att jag väljer det framför middag, man är ju ändå vuxen och får bestämma själv:)

Foto Lina Eidenberg Adamo

Hallonparfait med kolarippel

10 port.

5 dl vispgrädde
1 burk Törleffs sötad kondenserad mjölk
450 g hallon (frysta och tinade eller färska beroende på säsong)
1 burk Törsleffs karamelliserad mjölk
2 tsk flingsalt

Vispa grädden fast.
Blanda hallon och kondenserad mjölk.
Vänd ner grädden i hallonblandningen.
Blanda karamelliserad mjölk med flingsalt i en skål.
Häll gräddblandningen i en form och ringla över den saltade karamelliserade mjölken.
Ställ i frysen i minst 8 timmar.

Ta fram 10 minuter innan servering och skär aningen bitar med en vass kniv eller skeda upp i skålar eller strutar.

Kondenserad mjölk som man även kan använda till Key Lime paj, på pannkakor och till banoffee pie. Karamelliserad mjölk kallas även Dulce de Leche. Man kan såklart göra karamelliserad mjölk själv, då kokar man en burk sötad kondenserad mjölk i 3 timmar ungefär. Jag brukar dock köpa den färdiga eftersom det är så mycket smidigare och precis lika gott!

94528927_px300 94528928_px300

 Receptet är framtaget i samarbete med Haugen-Gruppen. Tips: följ @greenchoicesverige på Instagram för recept på andra goda efterrätter. 

function countAdimpr(url) {var rndm = new Number(Math.round(Math.random() * Math.pow(2,24)));var Impurl=url.replace(”/impression/”,”/impression/”+rndm);AdImpTracking = new Image();AdImpTracking.src = Impurl;}countAdimpr(”http://fusion.bonniertidskrifter.se/impression/tyrwd/bt.bt.matning.tracking/bt_tracking_layout/412561635”);