Bönpasta med het tomatsås – middag på 10 minuter!

bonpasta-recept

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Bönpasta med het tomatsås

Bönpastan är inte som vanlig pasta så man ska inte tänka sig att det är samma sak. Det är supergott men på ett annat sätt, superhärlig konsistens och verkligen en schysst mättnadskänsla. Finns massor med olika sorter, alla jag provat har varit goda så välj vilken du vill!

Tid: 10 min

800 g hela skalade tomater
1 dl soltorkadtomatkräm
4 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk sambal olek
2 krm svartpeppar
400 g bönspagetti
200 g ricotta
färsk basilika

Passera tomaterna genom en sil.
Blanda tomterna med soltorkad tomatkräm, olja, salt, sambal och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna.
Blanda den nykokta pastan med såsen och värm ett par minuter så såsen blir varm.
Lägg en klick ricotta på och basilika.
Servera!