Konsten att bygga om vardagsrummet till kök!

Min pappa Magnus Frej jobbar bland annat med att rita hus till folk och han är ca världens bästa på smarta lösningar och har en stilkänsla som få. Så för mig var det såklart givet att han skulle få hjälpa mig med ritningarna till mitt nya kök. Det är inget lätt pussel som ska läggas. Hela min lägenhet är på 48 kvm och jag vill få in ett så stort kök som det bara går. Därför bygger vi bort vardagsrummet för det behöver jag ändå inte. Pappa och jag satt igår med ritprogrammet och provade olika lösningar och nu tror jag vi lyckats ska det perfekta köket för mig. Jag är så glad.

Ett kök man kan fota i, filma i, ha fester, bjuda in till supper club, fira jul i och bara vara i varje dag utan att bli irriterad på grejer som inte funkar. Eller bara störa sig på faktumet att det är på tok för litet med 4 kvm kök när man jobbar med det jag gör. Jag har ju stått ut med det här sen 2011 men nu är mitt tålamod slut 🙂 Bland annat kommer det finnas plats för minst 14 sittande gäster, förstå vad härligt och jag som älskar att ha fest!

Så här kommer det bli:

o%cc%88verblick

Det här är alltså uppifrån. Högst upp är långbordet, och på vänster sida en massa förvaring. I mitten är köksö med spis och diskho. I köksön finns också diskmaskin och tvättmaskin. längst ner hittar vi två ugnar, två kylskåp och två frysar. Så himla skönt! (De tomma rummen allra längst till vänster är mitt sovrum och min klädkammare, och de mindre tomma rummen till höger är badrum och hall.).

i-ko%cc%88ket

Så här ser det ut om man sitter vid matbordet med ryggen mot fönsterväggen. Luckan som är utfälld till höger är mitt skrivbord där min dator kommer stå i arbetshöjd så jag kan stå och skriva recept samtidigt som jag lagar. Vid köksön kommer man kunna sitta 3-4 personer också vilket blir jättekul om jag har hemmarestaurang, så får vissa gäster sitta precis där det händer. Vi har också valt att ha en bänkfläkt istället för en i taket så att jag alltid kan umgås gästerna utan att behöva kika fram bakom en takfläkt. Plus att det är mycket bättre om man ska spela in mat-tv eller fota. Och när jag är själv kan jag stå och titta ut genom fönstret när jag lagar mat.

fra%cc%8an-sovrummet

Så här ser det ut om man ligger i sängen i sovrummet och kikar ut i köket.

uteplats-2

Och såhär mysigt tänkte jag ha det på min lilla uteplats där min splitternya Big Green Egg MiniMax kommer stå, grillfest är ändå den allra bästa festen! Nu vill jag bara komma igång men nu återstår ”bara” att välja skåpsluckor, spis, ugnar, vitvaror och allt sånt. Sjukt svårt men så glad att jag alla fall kunde få proffshjälp med själva planritningarna. Jobbigaste nu är tålamodet. Kommer ta sin lilla tid det här alltså. Men att få ett riktigt kök, finns nog inget i hela världen som skulle kunna göra mig gladare. Är helt pirrig av förväntan!