Burrata med tomater – perfekt dejträtt

dejtmat

När man ska laga mat och prata samtidigt, satsa då på att göra sånt som absolut inte kan gå fel. Oavsett om du ska bjuda några kompisar på middag, har en dejt eller vill kunna ta det lugnt och hänga med i samtalet trots att du ska laga mat. Många gör misstaget att vilja ”imponera” när man bjuder någon på middag. Det slutar oftast med att det kanske inte blir så gott som man tänkte, eller att man är superfokuserad på själv matlagningen så man missar det sociala. Så hoppa den biten och laga mat som är superenkel och supergod! Här är en perfekt förrätt som alla älskar som man utan problem svänger ihop samtidigt som man hinner prata om allt möjligt.

burrata

Burrata med pinjenötter och tomater

2 port.

20 små tomater, gärna olika färger och sorter
100 g burrata
30 g pinjenötter
olivolja med mycket smak
färsk basilika
svartpeppar
flingsalt

Dela tomaterna och lägg på två tallrikar.
Rosta pinjenötterna i en torr panna, rör hela tiden så de inte bränns.
Bryt osten över tomaterna.
Toppa med nötterna, olja svartpeppar och salt.

pinjenotter