En dag med kokbokspyssel

Just nu håller jag på för fullt med min sjätte kokbok som kommer ut i sommar på Bonnier Fakta. Det är så otroligt roligt att göra böcker och blir bara roligare och roligare för varje bok eftersom man alltid lär sig något nytt. Idag har jag och Lina som bokens fotograf varit runt hela Stockholm och handlat, hyrt och lånat rekvisita. Det är massor med porslin, bestick, glas, dukar och bordskivor som går åt i en tjock bok och allt ska följa samma tema. På söndag börjar vi fota så hela den här veckan kommer gå åt till att förbereda och planera in i minsta detalj så det blir så smidigt som möjligt när vi väl börjar laga upp maten, styla och fota.

Längtar så obeskrivligt mycket tills boken är klar och ni får se, det här blir utan tvekan det bästa jag gjort!

Igår kväll bakade jag glutenfria frallor (recept på liknade frallor finns i amelia kropp & skönhet som finns i butik nu). Lina skulle komma hit på frukost och då är det alltid extra mysigt att bjuda på hembakat.

img_0170

Förutom frallor blev det supergott kaffe från Johan & Nyström, herrgårdsost, rökt skinka, tomater, juice och en apelsinsallad med kardemumma yoghurt. Så gott med en riktigt frukost när snön vräkte ner utanför fönstret och kylan nästan smet in i köket. Btw är helt hooked på insta stories så om ni vill se mer från min vardag, häng med där.

img_0169

Efter vår mysiga planeringsfrukost åkte vi runt på stan och hämtade prylar. img_0168

Snön låg tjock hela dagen, här utanför SVT där vi lånade lite snygga lådor och bord.

img_0167

Bilen lastad med min nya grill som jag äntligen ska börja använda i helgen då vi ska ta lite sommarbilder.. Blir helt klart spännande att se hur vi lyckas med det om det här vädret fortsätter. Är kär i den här grillen, enda jobbiga är att jag inte kan lyfta den själv. Men jag och Lina fixade det ihop i snöstormen. Och lyckades köra ut på landet till huset vi ska låna trots vädret och trafiken.

img_0166

Lunchen kastade vi i oss på ca 5 minuter. Inte det hälsosammaste kanske att äta så snabbt men vissa dagar blir det så. När jag köper sushi blir det alltid bara lax, tycker det helt klart är det godaste 🙂

Sen i bilen ut till huset så hann vi med en riktigt mysig fika, kaffe från bensinmacken och smågodis. Faktiskt precis det vi ville ha där och då, det behöver inte alltid vara så fancy, ibland vill man bara ha något varmt att dricka och något sött att tugga på. Speciellt när man är trött och frusen.

Hoppas ni haft en mysig dag. Nu ska jag bara ta en lång varm dusch och sen sova, tidig start imorgon.

Btw, såg ni att Helena gjort ett personligt astro till mig idag. Så coolt. Jag tycker 2017 känns extra spännande efter att ha läst detta för jag tror jag vet vad som menas.