Pavlova med apelsincurd

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Pavlova med apelsincurd

Jag kan inte få nog av pavlova, och jag är inte ensam jag vet att de allra flesta älskar den här desserten. Apelsincurden är helt igenom ljuvlig och jag kan erkänna att jag satte i mig 3 stycken av de här den dagen vi fotograferade dessa skönheter. Så himla gott! En riktigt lyxig efterrätt med apelsin som är som godast just nu! Går utmärkt att förbereda flera dagar innan, förvara torrt i rumstemperatur.

Tid: 10 min + 60 min.
8 st

Maräng
3 äggvitor ca 120 g
3 dl strösocker
½ msk  citronsaft
½ msk maizena

Lägg äggvitorna i en ren bunke.
Vispa till ett vitt skum.
Tillsätt strösocker lite i taget.
Tillsätt citronsaft och maizena.
Vispa tills du har en glasig fast maräng.
Skeda eller spritsa till 8 små pavlovor, runda med en liten fördjupning i mitten.
Grädda i 60 minuter på 100 grader.

Apelsincurd
Tid: 15 min

1 ekologisk citron saft och skal
1 ekologisk apelsin saft och skal
3 dl socker
2 ägg
100 g kallt smör

Tvätta citrusfrukterna noggrant
Riv av det yttersta av skalet på ett rivjärn eller med zestjärn
Pressa ur saften ur frukterna
Blanda skal, saft, socker och ägg i en kastrull
Värm blandningen på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar.
Blandningen tjocknar när den bir varm, ta då av kastrullen från värmen
Tillsätt det kalla smöret i små kuber och rör hela tiden
När smöret smält är curden färdig
Häll upp i en ren glasburk och förvara i kylskåp
En till supergod efterrätt som ni inte får missa är min magiska hallonglass. Kika här!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo