Grönkålspaj

 

foto: Lina Eidenberg Adamo

foto: Lina Eidenberg Adamo

Grönkålspaj

Tid: 60 min

Pajskal
1 förpackning kokta kikärtor á 380 g, avrunnen vikt 230 g
1 ½ msk Kokosolja
1 dl Mandelmjöl
1 krm Salt Fint
2 tsk Fiberhusk

Häll av kikärtorna och skölj dom.
Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn och ganska fast deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Förgrädda pajskalet i 175 grader i ca 15 minuter, och låt svalna något innan du fyller det med fyllningen.

Fyllning
250 g Grönkål
2 st Gul lök
3 st klyftor Vitlök Vanlig
30 g Smör
3 st Ägg
3 dl Vispgrädde
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar Malen
75 g Riven Ost

Skär bort de grova stjälkarna på grönkålen.
Strimla grönkålen och finhacka löken och vitlöken.
Stek grönsakerna i smöret tills löken mjuknat.
Lägg de stekta grönsakerna i pajskalet.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och lite svartpeppar.
Häll äggstanningen över grönsakerna och avsluta med osten.
Grädda i 30–40 minuter på 175 grader, tills äggstanningen är fast.
Låt pajen vila 20 minuter efter att den kommit ur ugnen.
Servera gärna med en blandad sallad.