Tystnaden som uppstår

Jag har verkligen haft världens bästa vecka, både jobbmässigt och privat. Jag och Lina har fått fnitterspel flera gånger om dagen så jag har träningsvärk i magen. Vi har inte stressat men haft ett sjukt högt tempo så vi blev klara 1 1/2 dag innan vi tänkte det. Väldigt skönt, dels för Lina som såklart längtade hem till familjen men också för mig som ska till Nyhetsmorgon på söndag och verkligen behövde den här lördagen hemma för förberedelser.

Vi har alltså tagit alla matbilder till min sjätte kokbok Supersnabbt & Supergott som kommer ut i slutet av sommaren. Jag är så otroligt nöjd över resultatet, vi har haft en tydlig vision över hur bilderna ska bli och vi följde den till punkt och pricka och det roliga var att det blev ännu bättre än vad vi trodde.

Nu vill jag visa er hur det kan se ut bakom kulisserna när jag gör bok.

jessica frej

Här sitter jag vid bordet under kameran för att pilla med maten så den blir extra snygg på bilden, det kan handla om att flytta pepparkorn med pincett, spilla olivolja på ett snyggt sätt eller lägga på en perfekt glasskula sekunden innan Lina trycker av bilden. Många lådor med rekvisita går åt till en bok, tror vi körde 4 vändor med bilen för att få dit allt och sen hem igen.

biggreenegg

Tyngsta lasset var att få dit min grill som väger närmare 40 kilo. Den är dock värd allt besvär för den är helt underbar. Det jobbiga är bara att jag inte kan lyfta den själv, så jag får alltid bjuda över en superstark person när jag ska ha grillkväll hemma så vi kan flytta grillen:D

kokbok1

På kvällen när vi plåtat och städat klart så har vi haft världens buffé med all mat som inte mår så bra av att frysas in. LYXIGT! Också kul för dom vi har lånat huset av för de har nu en frys full med typ 50 matlådor:)

jessica frej lina adamo

Efter middagen vidd 22-23 blir det planering inför nästa dag och efterrätt. Jag planerar all mat som ska förberedas för att vi ska vara så effektiva som möjligt och Lina fixar med rekvisita och bildmanuset.

lina adamo

Bilderna åker direkt in i Linas stora dator för att kolla att de är av högsta kvalité. På baksidan av datorn sitter lappar med de bilder vi tagit den dagen för att hålla ordning.

supergottt

Inte ovanligt att vi kalasar på 3-4 rätter till lunch. Vi har också varit noga med 11-fika och 3-fika för att få äta alla goda efterrätter:D

dalarö adamo

Ett par kvällar tog jag mig tid att gå ut och springa för att få frisk luft och mjuka upp kroppen. Man blir rätt stel av att stå på stengolv 15 timmar och laga mat. Jag är blivit kär i Dalarö också, måste hänga här mer, så obeskrivligt vackert och mysigt. kokbok

Lina är verkligen världens bästa. Vi är så bra ihop, det går snabbt, blir superfint och är så himla kul. Jag är väldigt tacksam över att Maria Sognefors som är chefredaktör på amelia parade ihop oss i somras, så jag fick lära känna Lina och hennes familj. Att få nya vänner och kollegor som man verkligen tycker om är så sjukt värdefullt. Det är  det som gör livet kul.

fest på 30min

Satte ihop ett litet fint paket till Linas svärmor som vi lånade huset av,  supersnygga servetter, lyxig choklad, champagne och min bok. Ett perfekt festkit!

Nu är jag hemma och det känns så tyst efter att ha varit med Lina dygnet runt i en hel vecka. Ni vet som när man kommit em från en semester med kompisarna och ba ”jaha var det över nu”. Samtidigt så är det skönt att vila rösten och skrattmusklerna lite. Imorgon är det nyhetsmorgon 7.58 så jag ska börja preppa för det nu, på måndag ska jag göra ALLT jag inte hunnit veckan (wish me luck) och på tisdag åker jag till Kalmar och föreläser på Kalmar slott! Hoppas vi ses där, här kan ni läsa en intervju med mig om föreläsningen! Sen fortsätter nästa vecka i samma tempo som den här men hemma i Stockholm och jag ska också på hela 3 fester så det känns som att jag ska ta vara på den här dagen i tystnad 🙂

Hoppas ni har en härlig helg framför er!