Långjäst och lättbakat

Layout 1

Maria och jag har skrivit fyra böcker tillsammans och nu har hon precis kommit ut med hennes sjätte brödbok. En helt fantastisk bok för alla som vill baka gott och enkelt. Långjäst och lättbakat finns nu i handel, bland annat här.

I boken finns allt från kanelbullar till frallor och bröd. Dessutom finns ett gäng glutenfria recept och Maria delade generöst med sig av ett av sina bästa recept till oss. De här ska jag testa i helgen!

glutenfria munkar

Om man tycker att bakning är svårt ska man verkligen vända sig till Maria. Jag vet ingen som är så pedagogisk och noggrann som hon. När Maria beskriver hur mjöl, jäst, vatten, tid och gluten fungerar så är det som att man vaknar ur en dimma och ser allt klart:) Sen är det nästan svårt att inte kunna baka för att man fattar hur det hänger ihop.

Alla kan baka säger Maria och jag håller med, det gäller som alltid bara att ha lite bra recept.