Middag till förmån för musikhjälpen

I julas auktionerade jag, Martina Haag, Emma Hamberg, Anette Rosvall och Johanna Westman ut oss själva till förmån för musikhjälpen. Vi skulle laga en middag för tio personer och lagom till kaffet skulle Sofia Källgren dyka upp och sjunga. Auktionen drog iväg rejält och igår var det dags för oss att åka hem till vinnarna och laga middagen.

musikhjälpen middag auktion

Vi hade delat upp ansvars områdena mellan oss och jag hade hand om varmrätten. Det blev en rimmad och bakad torskrygg med ärtor, brynt citronsmör, krasse, dill, pepparrot, bacon och jordärtskockor. En av mina favoriträtter. Ett liknande recept hittar ni här. 

martina haag emma hamberg

Gästerna blev tack och lov jättenöjda och vi hade så otroligt roligt i köket. Många kockar i köket men det flöt på så smidigt, alla hjälpte varandra och vi skrattade hela tiden. Det blev en hel del prat om annat än mat när vi stod och skalade jordärtskockor i och med att det råkade slumpa sig så att vi alla är singlar. Många skratt och roliga historier.

musikhjälpen auktion

Det är det bästa med att umgås i ett kök, oavsett om det är en hemmafest, jobb eller bara att man lagar en middag med några kompisar. Det blir så himla härliga samtal, och samtidigt så får man äta massa god mat.

laxtartar asien

Johanna Westman gjorde förrätten, en asiatisk laxtartar på friterat rispapper, extremt god!

friterat rispapper

Desserten stod Anette Rosvall för det blev pavlova, halloncurd, myntasirap och vispad grädde. Helt ljuvlig!

min varmrätt med torskrygg

Emma Hamberg lagade förrätt och varmrätt till veganerna i gänget. De fick en fantastisk avokado och tomattartar på rispapper och sen zucchinibiffar med en superhärlig nudelsallad.

jessica frej martina haag

Martina Haag var chaufför och allas vår hjälpreda så hon fick kryssa mellan oss och hjälpa till med allt möjligt, det var ovärdeligt bra. Speciellt för mig eftersom jag hade ett berg med jordärtskockor som skulle skalas, så tidkrävande (och lite tråkigt:D). Tack Martina!

sofia kallgren, emma hamberg, anette rosvall, johanna, westman, martina haag

När Sofia Källgren gled in till kaffet i en röd långklänning och tog ton var det som att världen stod still. Jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. Sen när hon berättade att hon var rösten till Belle i ”skönheten och odjuret” och sjön en låt därifrån blev jag helt tagen. Jag är ju uppvuxen på 90-talet och har sett den filmen som en besatt när jag var liten. Otroligt häftigt att få höra Sofia sjunga den här A cappella live.

Vi kommer göra om det här för det var så himla kul och vi drog in enormt mycket pengar till förmån för musikhjälpen så det kändes helt fantastiskt att få bidra såhär! Så håll utkik när musikhjälpen drar igång i december om ni vill ha oss en kväll i ert kök!