Glassiga pepparkvarnar

basta pepparkvarnen

Glassigaste pasellfärgerna på zassenhaus nya kvarnar, man blir helt lycklig av att se på dom! Men man ska ju inte välja kvarn efter utseende utan efter hur bra den är och just zassenhaus kvarnar har en oslagbar kvalité.

zassenhaus peppar

Zassenhaus har ett keramiskt malverk som är så starkt att man faktiskt mala grus i kvarnen utan att den går sönder. Det tycker jag är imponerande, även om man inte har någon användning för att mala grus 🙂 Men man fattar poängen, det är brutalt starkt.

fina pepparkvarnar

En annan fördel med det keramiska malverket är att de är tåligt mot fukt och rostar aldrig, vilket är bra eftersom det ofta blir fuktigt av ånga och stekos i ett kök.

pepparkvarn storlek

Malverket är ställbart, och det är enkelt att ändra grovlek genom att bara vrida till önskad siffra. När jag gör exempelvis Carbonara vill jag ha grövre pepparkorn men om jag ska ha svartpeppar i en sås vill jag ha den finmald.

Som jag skrev om i julas så ger jag ofta bort pepparkvarnar i present för de allra flesta saknar en bra pepparkvarn. Vilket är supertråkigt eftersom det är bland de viktigaste man kan ha i köket.

pepparkvarn zassenhaus

Testa själv att smaka på nymalen svartpeppar och färdig malen, det är som natt och dag. Jag brukar ju förespråka genvägar i köket men just när det kommer till svartpeppar är jag stenhård, den ska vara nymald annars får det vara. Och det är ju inte jobbigt att mala själv med en bra kvarn.

De här pastellfärgade kvarnarna i berlinserien säljs nu mellan mars och juni i begränsad upplaga. Är man mer till knalliga färger eller striktare design finns det också hos Zassenhaus med samma fantastiska malverk. Zassenhaus kvarnar har hela 25 års garanti, så välj en som du älskar för du kommer troligtvis ha med dig den hela livet.  Här hittar ni alla kvarnar.

vackara pepparkvarnar

Förutom ett gäng kvarnar med svartpeppar så har jag också en kvarn med kardemumma. Det är faktiskt världens bästa grej! När man bakar bullar, kakor eller bara vill smaksätta sitt kaffe så är det så obeskrivligt smidigt att ha kardemummakärnor i en kvarn istället för att behöva släpa fram en mortel.

zassenhaus kardemumma

Här så har jag bara malt kardemumma över en kula jordgubbssorbet och serverat med minimaränger, superenkel dessert som blir supergod av den kryddiga och doftrika kardemumman. Passar på att tacka min kompis Pia som gav mig idéen till kardemummakvarn för många år sen. Oslagbart gott att dra några varv på müslin också:)

rosa pepparkvarn

Tips inför morsdag är att ge mamma en glassig pepparkvarn och att bjuda på mina enkla kardemummamuffins.