Min födelsedag

12 april är min dag. Att fylla år är något jag alltid tyckt varit väldigt roligt. Jag brukar ha fest eller middag hemma och fira i flera dagar. Jag älskar ju fest.

I år blev det på ett annat sätt. Januari-mars har varit extremt intensiva månader i mitt liv, på ett sätt som jag aldrig varit med om tidigare. Både privat och i jobbet har det hänt tusen saker samtidigt. I början av året så gick jag och min sambo sen 8 år skilda vägar. Ett svårt beslut och ett omskakande beslut. Obeskrivligt sorgligt men noga övervägt och rätt.

Jag har samtidigt jobbat med min nya kokbok som jag nu precis fått se digitalt och jag är så stolt. Det här blir utan jämförelse det bästa jag gjort i mitt liv. Den är så fin och full med superenkla recept som är otroligt goda. Jag tror ni kommer älska den.

Så när jag kom in i april och min födelsedag närmade sig valde jag att boka en resa hit till Gotland för att bara ta det lugnt. Andas havsluft och sortera tankar och känslor. Och framförallt sova ut och inte distraheras av roliga jobb eller spännande fester.

Igår när jag vaknade var jag dock lite vemodig in för mitt beslut, det kändes plötsligt lite deppigt och ensamt att vara här utan alla vänner och hela stora familjen. Men så bestämde jag mig för att bara ta det lugnt, inte tänka utan bara vara. Och såhär blev det.

Jag vaknade tidigt och gick ut för att ta en promenad. Det regnade och var iskallt. Kändes inte så kul. Så fick jag en ingivelse att kolla i brevlådan nere vid vägen, inte för att någon jag känner har adressen hit till min pappas nya ställe men så öppnade jag ändå och där låg ett paket till mig! Jag blev så himla glad, påskägg med smågodis som jag älskar, ett kort och mitt favorit nagellack.

Där kände jag att det ändå skulle bli en bra födelsedag. Så kröp ner i sängen med mitt godisägg och låg och läste, lyssnade på musik och bara myste.

frukost på sängen

Sen kom pappa och hans sambo Mahnaz med cheesecake och kaffe.

Efter sängfikat så låg jag bara kvar hela dagen, pratade i telefon, svarade på alla meddelanden, slumrade till och vaknade igen.

london malava jessica frej

Jag bokade bord på värdshuset Lindgården i Visby och bjöd in farmor och hennes man att göra oss sällskap. Så vid 16 tog jag en dusch, sminkade mig och målade naglarna i favoritröd och så åkte vi in till stan.

rosor

När jag kom in stod min kompis Lasse där med en underbar flaska rött vin och ett fång rosor som min kära vän Louise skickat till mig via Lasse. Blev så tagen. Att vännerna pysslar och engagerar sig för att jag ska få små överraskningar.

kir royal

plankstekmarängsviss

Till middag blev det först en Kir Royal, sen min barndomsfavorit plankstek och en marängsviss med svartvinbär till dessert. Allt var supergott!

Låg och sov redan vid 23 och jag somnade glad och varm i hjärtat. Så många fina människor i mitt liv. Alla meddelanden, samtal, filmer och bilder som skickades gjorde att jag hade fullt upp trots att jag bara var här. Idag vaknade jag 06 (innan jag brukar gå och lägga mig i festsammanhang) och känner mig så lycklig, inspirerad och utvilad. Är glad att jag vågade strunta i att ha fest i år och bara ta hand om mig själv och samla energi. Nu börjar ett nytt år och livet känns väldigt spännande och roligt på alla plan. Känslan överlag inför mitt nya år är att jag är barnsligt förväntansfull, jag har spring i benen och massor med vår i kroppen. Jag är övertygad om att det här kommer bli ett storslaget år. Jag är så laddad.

fa%cc%8aro%cc%88-rauk-gotland-langhammars

Nu ska jag snöra på mig löparskorna och riva av en mil för att sen kunna sitta still och skriva:)

-Btw snart är det dags för träningsresan, ni hänger väl med?