Lyckan i att laga mat till sig själv

Såklart älskar jag att bjuda på mat, det är lixom en del av hela mitt jag. Men något som jag verkligen älskar är att ha en kväll för mig själv, när jag bara ska laga mat till mig och vara med mig. Det finns flera anledningar. Den första är att man äter precis när man själv vill, utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Den andra är att man kan också faktiskt kan strunta i middagen och det är ingen som bryr sig. Ibland kanske man bara vill äta en skål popcorn eller ett överblivet påskägg och det är faktiskt HELT OKEJ! Och det tredje skälet är att när man lagar mat till sig själv kan man laga bara det man är sugen på, spelar ingen roll om det är helt udda, tråkigt eller superhärligt. Man går bara bokstavligen på sin egen magkänsla.

getost sötpotatis

Ibland kan jag få konstiga cravings som att jag vill äta spagetti med krossade tomater eller att jag bara vill äta klyftpotatis eller 10 rostmackor med ost. Det är lixom inget man bjuder på någon på eller lagar till familjen. Men om man är själv? Ja då spelar det ingen roll och man behöver inte förklara sitt val.

Igår hade jag en lång dag med massor av ärenden, lite knepiga beslut och var allmänt trött av pollen så när klockan närmade sig 20.00 och jag var klar med alla måsten började jag med middagen. Det blev sötpotatis, som jag också åt till lunch, just nu är sötpotatis min bästa vän. Så himla gott att äta med sked i soffan med nya amelia som sällskap, bo kaspers orkester i högtalarna och mitt favoritljus i fönstret. Sen flyttade jag från soffan till sängen och såg ett avsnitt av ”The affair” innan jag slocknade som ett ljus 22.30. Så skönt att bara pyssla om sig själv ibland. Vad tycker ni om The affair? Jag har bara sett 4 avsnitt hittills och är inte direkt fast ännu, men tycker han som spelar Noah är supersnygg så det är ändå värt att kika på 🙂 . Här kommer receptet på min egomiddag. Ikväll blir det restaurang med Anette Rosvall, häng med på instastories om ni är nyfika på vad vi äter och var vi hamnar @jessicafrej.

sötpotatis

Bakad sötpotatis med getost

1 port.

1 stor sötpotatis
1 liten rödlök
2 klyftor vitlök med skal
1 msk olivolja
1 krm salt
1/2 pkt getost á 150 g
1-2 krm tabasco
1/2 msk smakrik olivolja
svartpeppar

Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
Skala sötpotatisen, skiva den och dela skivorna i 4 delar.
Lägg på ett bakplåtspapper med vitlöksklyftorna
Skala och klyfta löken och lägg på plåten.
Häll på olja och salt och blanda om.
Baka i ugnen i ca 10 minuter till potatisen är genom mjuk.
Lägg i en skål, skala vitlöken och hacka den och strö över.
Smula över getost, häll på olja och tabasco.
Peppra och servera.

nya amelia jessica frej