Knäckig rabarberpaj

knackig rabaraberpaj

Knäckig rabarerpaj

400 g slantad rabarber ca 1 l
1 dl socker
1 tsk kardemumma
150 g smör (eller mjölkfritt margarin för vegansk paj)
2 ½ dl socker
4 dl havregryn (ev glutenfria)
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva rabarber.
Lägg i en form och strö över 1 dl socker.
Bryn smöret i en kastrull, dvs smält det under omrörning tills de skummar och är gyllene i färgen. (smält mjölkfritt margarin om du gör vegansk paj)
Ta av från värmen.
Slå i 2 ½ dl socker, havregryn, salt och kardemumma och rör om.
Bred över rabarberna.
Grädda på 200 grader i 40 minuter.
Servera ljummen med en klick creme fraiche eller vaniljglass.

vegansk rabarberpaj