Spagetti med tomatsås och örter

IMG_0392

Har ni sett att det äntligen finns lite rejälare örter att köpa i butik. Alltså kralligare basilika, dill, mynta och persilja som har fått växa till sig lite och därför också har mer smak och bättre hållbarhet. Ingen är gladare än jag för jag älskar färska örter.

IMG_0393

Spagetti med tomatsås

Tid: 15 min
4 port.

400 g pasta (ev. glutenfri)
2 vitlöksklyftor
2 msk olja till stekning
2 burkar krossade tomater
1 tsk chiliflakes (minska om du inte vill ha det så hett som jag)
1 krm salt
2 dl (ca 40 g) finriven parmesan
3 dl färska örter exempelvis basilika och persilja
nymalen svartpeppar
god olivolja till servering

Koka spegettin al dente i rejält saltat vatten.
Skala och skiva vitlök i tunna skivor.
Stek l vitlök i olja tills den mjuknat något, det ska knappt ta färg.
Tillsätt tomater, chili och salt.
Låt puttra medan pastan blir klar.
Häll den nykokta pastan i tomatsåsen.
Strö över parmesan och örter
Ringla över olivolja och mal lite svartpeppar på, servera.