Granolafrukost

Foto Lina Eidenberg Adamo

Foto Lina Eidenberg Adamo

Granola

Hemgjord granola är ju ren och skär vardagslyx som man faktiskt borde bli bättre på att ge sig själv. För på riktigt det är ju inte ens jobbigt att göra och ett perfekt tillfälle att rensa i skafferiet. Ett sånt här recept kan man se som en guide, har man inte precis alla grejer hemma så är det bara plocka bort något och ta mer av något annat, det brukar bli bra tillslut hur som helst!

45 min.

Torra ingredienser
4 dl havregryn
1 dl boveteflingor
1 dl riven kokos
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl chiafrön
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 msk vaniljsocker
1 dl hasselnötter, hackade
1 dl valnötter, hackade

Blöta ingredienser
½ dl honung
½ dl farinsocker
½ dl rapsolja
½ dl vatten
2 dl torkad frukt, tranbär, aprikoser, russin.

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Blanda ihop honung, farinsocker, rapsolja och vatten.
Blanda samman de blöta ingredienserna med de torra och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Rosta i 15 minuter och rör sen om.
Rosta i 15 minuter till.
Låt svalna och blanda med torkad frukt.
Förvara i exempelvis en ren glasburk.

Foto Lina Eidenberg Adamo

Foto Lina Eidenberg Adamo