Broccolisoppa med parmesanchips

 

Foto Lina Eidenberg Adamo

Foto Lina Eidenberg Adamo

Broccolisoppa – enkelt recept

Tid: 20 min
4 port.

Broccolisoppa
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 ½ dl grädde
1 ½ l grönsaksbuljong
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk tabasco
½ tsk salt
450 g broccoli buketter
parmesanchips och rostade solroskärnor till servering

Hacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull i 2 minuter.
Häll på resterande ingredienser och låt småkoka 10 minuter tills broccolin är mjuk.
Mixa soppan och servera rykande varm med solroskärnor och parmesanchips.

Parmesanchips
2 dl finriven parmesan

Sätt ugnen på 225 g.
Sprid ut parmesanen på ett bakplåtspapper i 4 långa remsor.
Baka i ugnen i några minuter tills osten smält och börjar bli krispig.
Ta ut och låt svalna/stelna någon minut.