Grillfest på nolltid

Igår när jag cyklade hem från träningen så stötte jag ihop med min bror och 8 kompisar och bjöd hem alla på grillkväll. Strålande sol och jag hade inga planer för kvällen så kunde inte låta bli.


Hade 1 timme på mig så hann inte handla utan fick trolla med det jag hade hemma. Och Gud vad jag älskar min kyl och mitt skafferi. Det är så härligt att det alltid går att svänga ihop en härlig middag till massa folk utan att åka till affären! Jag bjöd på:

En sallad med kronärtskocka och grillad paprika

En ärtsallad med fetaost,  basilika, dill och citron

Färdig hummus, kronärtskocksröra, och soltorkad tomatröra

En kall sås som jag gjorde genom att blanda créme fraiche, grekisk yoghurt och några msk rub som jag fått av en kompis. Blev supergott!

Klyftpotatis med örter

Fläskkotletter, lammkorvar och halloumi hamnade på grillen.

Till dessert blev det marshmallows och sen en marängsviss med jordgubbssorbet.


På en timme hann jag inte bara laga maten utan också panikstäda lägenheten:)


Det jag vill säga är att det faktiskt är sjukt lätt och inte alls tidskrävande att bjuda hem folk på middag. Det är bara kul! Vi satt uppe till fem i morse och lyssnade på musik och pratade om allt. En sån magisk sommarkväll. Och nu har ju bara sommaren börjat så fler kommer det bli, underbart!

Och kom ihåg att man alltid kan ta lite hjälp av gästerna;) Karim och Nicklas fick bära ut mitt matbord för att alla skulle få plats ute.

Ha en underbar helg alla och njut av sommaren, och passa på att umgås.

Kram!