5 goda efterrätter till morsdag

Jordgubbstoast med kola. Jättegott och klart på några minuter, perfekt fika när man inte vill stå inne köket hela eftermiddagen.

0030

Klassisk prinsesstårta. Ja det är lite pyssel men älskar man att baka så är den här perfekt att göra till sin mamma. Finns nog inget godare än hemgjord prinsesstårta i kalasväg.

En ljuvlig kladdkaka är alltid rätt och lätt att lyckas med. Den här kladdkakan har hängt med mig länge, jag gjorde faktiskt så att jag tog mitt recept på chokladfondant och modifierade de lite för att komma fram till det jag tycker är världens bästa kladdkaka.  Den är inte rinnande i konsistensen som många kladdkakor utan med kladdig på ett tryffelaktigt sätt.

Foto Sonja Dahlgren

Peach melba Klassisk dessert med min lilla twist. Älskar kontrasten mellan varmt och kallt i en efterrätt.

recept-peach-melba

Pavlova med apelsincurd Jag kan inte få nog av pavlova, och jag är inte ensam jag vet att de allra flesta älskar den här desserten. Apelsincurden är helt igenom ljuvlig och jag kan erkänna att jag satte i mig 3 stycken av de här den dagen vi fotograferade dessa skönheter. Så himla gott!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo