Solbryggt iste -enkelt recept

Jag är ett stort fan av iste och har genom åren testat många recepthemgjort iste. Men det var först nyligen som jag hörde talas om solbryggt iste. Det var en kvinna som skrev till mig efter att hon läst ett av mina recept och tipsade mig om att solbrygga som de gjorde i Usa där hon bodde.

hemgjort iste recept

Jag är ju inte sen på att prova nya saker och speciellt inte när det är enkla recept som kräver minimal ansträning. Så jag tog en matsked grönt fruktigt te och la det i en glasburk, fyllde på med kallt vatten och satte på locket. Sen ställde jag burken i solen och lät den stå där hela dagen. På eftermiddagen silade jag bort teet, blandade i en matsked honung och saften från en citron och serverade med is och frysta blåbär. Så himla gott!

iste recept

Nu står en ny burk med te ute på altanen och solar sig till perfektion. Det här kommer bli sommarens dryck för mig. Ska alltid ha en bruk på lut 🙂

recept iste med citron

By the way, förra veckan uppfann jag världens godaste fördrink med just te, receptet kommer i amelia höst och jag kan inte bärga mig till ni får hem tidningen och testar receptet. Den är så smarrig!

Sugen på något gott att äta ikväll? Kanske en jättegod morotssoppa med ingefära.