Getostkräm på 2 minuter med 4 ingredienser

Jag älskar getost. Det har jag dock inte alltid gjort, den kärleken väcktes på en restaurang på Ljugarn på Gotland när jag var 10 år och åt en chévre toast med honung och balsamvinäger. Det här var alltså 1999 och jag vet inte om ni minns, men det var extremt inne med med balsamvinäger. Allt med balsamvinäger var hett.

Ungefär här blev jag kär i chévre

Redan då var jag extremt nördigt intresserad av mat men väldigt petig, just getost tyckte jag lät läskigt av någon anledning men herregud vad jag blev omvänd av den toasten. Jag gjorde det flera gånger hemma sen och serverade till mina vänner. Getost har jag nästan alltid hemma, det är gott att smula i och på det mesta eller bara servera som den är. Det som är så bar med just ost är att hållbarheten är så lång så att det i princip aldrig hinner bli dåligt innan man äter upp det, perfekt!

Getostkrämen är perfekt att servera till nykota rödbetor, på en buffé eller som dipp till bröd och grönsaker. Eller varför inte som sås till grillad lax eller kyckling.

Supergott också att blanda citronpeppar, olivolja och dijonsenap till världens enklaste salladsdressing.

Citronpeppar brukar jag passa på att köpa på Krusmyntagården på Gotland, de har den absolut godaste citronpepparn, missa inte den om du har vägarna förbi i sommar!

getostkräm

Getoströra

2 pkt getost á 150 g
6 dl grekisk yoghurt
2 msk honung
2 msk citronpeppar

Blanda och mixa till en slät sås med en stavmixer. Klart att servera!