Overnight oats – snabbaste frukosten

overnight oats recept

Senaste åren har overnight oats verkligen trendat och alla skrev om det ett tag. Jag gillar verkligen havregrynsgröt och äter det gärna till frukost, men nu när det är sol och varmt ute väljer jag hellre overnight oats. Det slog mig igår att jag och min kompis Sara gjorde overnight oats redan på gymnasiet, fast det fanns inte som begrepp då. Vi gjorde det mest för att vi var lata och ville ha en bra frukost snabbt på morgonen. Vi rörde ihop havregryn och yoghurt med kanel och lät det stå i kylen över natten och sen toppa vi med bär.

nyponskalsmjol

Frukostar som man preppar kvällen innan är verkligen det bästa, ger den absolut smidigaste starten på dagen. Jag laddar alltid kaffebryggaren också, så man bara behöver trycka på knappen:) Speciellt när jag ska iväg och träna på morgonen, då måste allt vara smidigt så jag inte ska komma försent. Jag tränar mest med PT och då vill man ju utnyttja varenda minut för att få ut så mycket som möjligt av passet 🙂

recept overnigth oats

Recept overnight oats

1-2 port.

1 dl grekisk yoghurt
1 1/2 dl vatten
1 dl havregryn
2 msk nyponskalsmjöl.

Blanda ihop allt till en gröt.
Häll i en skål och ställ i kylen över natten.
Servera med bär, jag har frysta körsbär på min idag. Man kan ha jordgubbar, blåbär, hallon eller precis det man har hemma.

-Anledningen att jag har grekisk yoghurt är för att jag i princip alltid har det hemma. Men det går givetvis bra med vanlig yoghurt, då kan du hoppa vattnet och bara ta 2 1/2 dl yoghurt.

Jessica Frej löpning

Efter den här superfrukosten är jag pepp på ett pass med ninja-Matte och sen beta av dagens långa to do list:)

Ps visste du att nyponskalsmjöl innehåller upp till 60 gånger med c-vitamin än citrusfrukter. SÅ BRA!

Är du sugen på äggfrukost? missa inte mina eggs benedict!