Salladen som gör mig lycklig

Första gången jag läste om den här salladen var sommaren 2001. Jag var 12 år och på landet hos min mammas kompis Ann. Jag tyckte det lät såååå konstigt, ost och melon lixom hallå! Receptet fanns i en av Nigellas tidiga böcker, Nigellas Summer. Vi lagade salladen ihop jag och Ann, och jag fullkomligt ramlade baklänges. Det var bland det godaste jag ätit.

Jessica Frej

Den salladen lagar jag nu så fort det går att få tag i melon som smakar melon, det vill säga nu. Igår när jag kom hem till min agent Edit för middag och lite jobb så hade hon planerat att vi skulle äta just den här salladen och jag blev så glad. För varje gång jag äter den blir jag lycklig ända in i själen, jag blir ett barn igen och känner samma lycka som jag gjorde första gången jag fick prova den. Krispig söt melon och salt smulig fetaost, får nästan rysningar av att bara tänka på det!

Jessica Frej blogg

Sist jag var i London hittade jag en signerad kopia av Nigellas Summer, gissa om jag blev glad! Nu står den på hederplatsen i kokbokshyllan.

vattenmelon och fetaost recept

Vattenmelonsallad med fetaost

1/2 liten vattenmelon
2 pkt fetaost
1 näve myntablad
olivolja
svartpeppar

Skär melon och fetaost i kuber.
Finhacka myntan.
Blanda alltsammans med lite olivolja och svartpeppar.

charkbricka och sallad

psst Nigella hade också limemarinerad rödlök i sin. Jättegott.

Skiva en rödlök tunt och låt den sen ligga och dra i tio minuter i juicen från en lime innan du blandar ner den i salladen.

Något som också är jättegott att göra med vattenmelon är den här slushen!

Vattenmelonsallad fetaost