Världens enklaste sommartårta

glutenfri somamrtårta

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Världens enklaste sommartårta

Här är en tårta som räcker till många, för ofta när man gör tårta så vill man ju bjuda många! Är det en varm sommardag är det jättegott att lägga ett lager vaniljglass på jordgubbarna i tårtan också. Eller varför inte chokladglass eller min favorit salted caramel. Den här tårtan är helt perfekt till midsommar.

Tid: 40 min.

6 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 ½ dl potatismjöl
2 dl mandelmjöl
6 dl vispgrädde
1 l jordgubbar

½ dl rabarbersaft
Vispa ägg och socker med elvisp i 7 minuter.
Blanda i övriga ingredienser och vispa till en jämn smet.
Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper
Grädda 10 min på 200 grader varmluft. Låt botten svalna.
Skiva hälften av jordgubbarna och blanda med rabarbersaften, mosa lite lätt.
Vispa grädden.
Klyfta resten av jordgubbarna.
Dela botten på längden.
Lägg jordgubbarna med rabarbersaften och lite grädde på ena halvan.
Lägg på den andra.
Toppa tårtan med resten av grädden och jordgubbsklyftor.

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Foto: Lina Eidenberg Adamo