7-rätters till 150 pers..

Ibland kan jag bara inte låta bli att tacka ja till saker fast jag vet att jag knappt kommer hinna bara för att det är så sjukt roligt. Som den här helgen då jag ska laga en 7-rätters meny till 150 pers. Det är i sig ett jätteuppdrag och med menyn som födelsedagsbarnet valt en riktig utmaning men jag älskar utmaningar och jag älskar den här idéen som han har med maten. 
Killen som fyller år imorgon vill bjuda på alla sina favoriträtter, så det är en salig blandning rätter. Så kul! Och ett så bra sätt för gästerna att ännu bättre lära känna värden.


Jag har tagit hjälp av min kock-kompis Fredrik Rosell för att lyckas med det här och det är jag så glad för! Vi jobbar lika snabbt och gillar samma grejer så det är otroligt lättjobbat. Idag har vi varit igång sen 06:00 med förberedelser, i skrivande stund är klockan 00:52 och jag har precis lagt mig. Klockan är ställd på 04:40 imorgon och gästerna anländer 19:00.


Menyn ser ut såhär:

Löjrom och chips

Charkbricka

Isterband med somrig potatissallad, rostad lök och picklade betor

Hasselbackspotatis med biff och bearnaise

Flygande Jacob

Sashimi

Marängsviss


Jag har åkt omkring hela morgonen och hämtat upp de bästa råvarorna och gjort min egen twist på alla rätter och jag är så himla nöjd. Längtar tills jag får se vad gästerna tycker imorgon. Nu ska jag försöka få några timmars sömn. Missa inte att hänga med på instastories imorgon där jag uppdaterar löpande med hur det går för oss:) @jessicafrej

Kram!