Tack mormor för superkrafter!

Bilen packad med all mat, mitt liv är som ett levande tetris.

Vi lyckas, vi klarade att på två personer och mindre än två dygn laga en 7 rätters meny till 160 personer utan ett riktigt kök. När jag bloggade i fredagsnatt så var jag om jag ska vara ärlig lite nervös över hur det skulle gå. Eller jag visste ju att vi skulle fixa det, men skulle det vara smärtfritt och smidigt? Skulle alla prylar vi hyrt komma i tid? Fungerade stekbordet?

Stekbordet kom två timmar sent och jag fick sanera det innan det gick att använda för det var så sunkigt. Men sen blev det så fint och de ölänska isterbanden gjorde succé.

Visst var det en hel del som strulade och grejer som kom sent men allt löste vi snabbt och enkelt utan att jag ens behöva ringa en kompis. Jag tycker om när det är 100% positiv stämning och mycket skratt hela tiden och Fredrik också så vi jobbade på rasande snabbt och hade så roligt hela tiden med Edward Bloms låt på repeat i högtalarna.

Världens bästa biffar från Johan i Hallen, på riktigt dom godaste jag ätit

Hela dagen och kvällen ända tills sista rätten gick ut är jag dock på helspänn, har man glömt något? Kommer man tappa fatet med kött och vad gör man då? Ingen får skära sig eller bränna sig och viktigast av allt, alla måste älska maten.

Massvis med örter i potatissalladen, så himla gott

Allt måste var supergott. Det spelar ingen roll om man lagar till 2 personer eller 200, det ska vara gott! Så även om man skrattar mycket och är positiv så är man hela tiden beredd, det är därför det tar så mycket energi.

Stod utanför och stekte alla biffar samtidigt som gästerna kom, väldigt bra sätt att hinna småprata lite med folk:)

Fysiskt däremot så har jag inga problem med att jobba 20 timmar i sträck i 2-3 dagar. Idag har sprickor på händerna av all disk och tvättande, blåsor i handflator av allt skalande och hackande, mör i hela kroppen och svullna fötter. Men sånt bekommer mig nästan inte, det vill jag tacka mormor för.

Jag och världens bästa mormor <3

Långa rader med löjromsdipp som serverades med grillchips allt enligt kundens önskemål

Kvinnan med världens högsta smärttröskel och som bara kan köra på hur mycket som helst utan att stupa. Jag säger inte att det är odelat bra i det långa loppet men det är så otroligt skönt att kunna jobba mycket, hårt och länge. Och så är jag så glad över att det gör att jag orkar ha mina älskade klackskor både i köket och på fest 🙂 Livet blir så mycket enklare och roligare. Tack mormor för superkrafter, utan dig hade jag inte klarat att hålla det här tempot!

Fredrik fotar mig och jag fotar maten :)

Isterband och sommrig potatissallad med massor av örter och senap. Picklad polkabeta och egen rostad silverlök

Marängsvissbuffé till dessert. Här blandar jag 30 burkar karamelliserad mjölk med lite salt för att få den ännu godare!

Bakade morötter och palsternacka med solrosfrön och pocherat ägg blev en specialrätt till några med allergier.

Charkbrickor i långa rader som Fredrik gjorde superfina

Vispade 10 liter bearnaisesås för hand. Det var svettigt men gick fint och många sa att det var den godaste de ätit, wohoo!

Däremot så började jag gråta i natt när jag kom hem 01.30 efter en 21 timmar lång dag  och jag skulle upp 07.15 idag och upptäcker när jag öppnar hyrbilen att en hel liter sesamolja gått sönder och det är olja över allt i bilen och på alla saker. Då orkade jag bara inte mer.

Häng med på instastories där lägger jag upp bilder flera gånger om dagen.

Ut med allt, skura, torka och skura i över en timme och ändå luktade det fortfarande olja. Som tur är sa de inget när jag lämnade in bilen i morse. Tack för att de antingen inte hade luktsinne eller älskade doften av sesamolja…

Finns det något godare än jordgubbar med gräddmjölk? nej.

Idag har jag bara städat och pysslat hemma med allt som jag legat efter med och suttit i solen med en skål jordgubbar. Obeskrivligt tyst att vara själv efter en så intensiv vecka. Nödvändigt kanske för att ladda batterierna men lyckas inte riktigt njuta av lugnet så kommer åka hem till min vän Sabina som precis blivit mamma och bebisgosa lite.

Dagens uppgift tvätta alla lådor och prylar rena från sesamolja..

By the way missa inte mina rabarbergrottor, jag har ätit säkert 10 stycken idag bara, sååååå goda! Som Edward sjunger, allting gott och alldeles för mycket 🙂 Kram!