3 goda recept till midsommarfesten

paskmat lax

För oss som inte vill stå i köket så länge så rekommenderar jag varmt att bjuda på varmrökt lax. Det är så gott och så enkelt. Ett härligt färskpotatisstomp till är ett perfekt tillbehör och så krämigt och härligt att man inte behöver någon sås. Enkelt och gott när det är som bäst!

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Om det skulle vara ruggigt och kallt på midsommar så tycker jag att det är bäst att satsa på en god krämig och varm sparrisrisotto. Jagär inte mycket för att frysa så om det är kallt så tycker jag bättre om att sitta inne och mysa än att frysa i sommar klänning vid grillen bara för att man ska 🙂

salmalax med brynt smör

Istället för gravlaxen så tycker jag jag ni ska testa min laxcarpaccio med brynt sojasmör. Jag lovar er att gästerna kommer ramla baklänges för att det är så gott. Till och med min kompis Louise Johansson som vann sveriges mästerkock 2011 sa att det var bland det godaste hon ätit när jag serverade henne den för några veckor sen.

Såklart vill man ju ha en härlig jordgubbstårta också, det hittar ni här.