Konstig midsommar hemma hos mig

Mitt "kök" just nu. En liten kokvrå.

Den här midsommaren blev till den märkligaste någonsin, eftersom det var noll midsommarfirande för min del. Jag insåg tidigare i veckan att jag måste komma igång med min köksrenovering nu, alltså NU! Det har dragit ut på tiden av flera anledningar men nu äntligen kommer hantverkarna på måndag och sätter igång. Därför fick jag kasta mig hem från Gotland för att tömma köket så de kan börja riva och sen bygga. Ritningarna hittar ni här.

Här där köket är nu kommer det sen bli matplats.

Hela onsdagen gick åt till att stressa om kring på diverse köksbutiker och bestämma vad jag skulle ha för skåp, ugnar, spis mm. Massa viktiga beslut som jag helst hade velat sova på men tiden är knapp så bara gå på magkänslan och hålla tummarna.

Mycket att rensa ut. Här är böcker som jag läst. De hamnar i tvättstugan där vi har ett litet bibliotek. Supersmidigt för oss som bor för litet för att inreda med många bokhyllor.

I torsdag fick jag världens migrän och låg däckad hela dagen och natten. Inte optimalt. Så jag vaknar på midsommarafton och inser att jag inte hinner fira om jag ska bli klar till på måndag.

Så svårt med grejer man inte vill slänga men heller inte vet vad amn ska ha det till. Här är min moodboard som jag pysslade ihop inför arbetet med min bok "Fest på 30 min."

Jag hade tänkt att åka ut till mormor på landet och överraska men det skulle ta 3 timmar enkel väg som jag helt enkelt inte hade.

Nacka bjöd allafall på exemplariskt midsommarväder :)

Så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång, första halvan av dagen kändes det riktigt kul. Passade också på att tvätta eftersom tvättstugan såklart var helt ledig. Gjorde spagetti till lunch med färdig pesto och smulad fetaost för det var det som fanns hemma.

Här var det förut vardagsrum men nu ska allt bort och så blir det kök överallt:)

Det var någon fancy färdig pesto som jag fått i present med bara ”rätt” grejer i och nu kan jag fastslå en gång för alla att det är inte gott med färdig pesto. Pesto måste vara precis nygjord för att vara god. Och då är det jättegott. Så lunchen var ett misslyckande. Helt klart. Åt tre tuggor och sen gav jag upp. Jag kan inte äta om jag inte tycker det är gott.

Försöker få plats med alla köksgrejer i sovrummet. Tror det kommer gå precis med lite tur.

Det är något med att packa och rensa som är väldigt vemodigt för mig. Så mycket minnen som kommer upp till ytan. Jag har ju bott här i sex år med mitt ex Martin och i stort sett varenda pryl påminner om honom. Så även om det var ett ”bra” avslut så är det så sorgligt emellanåt. Speciellt såklart kring högtider. Den här chokladkoppen kommer jag aldrig kunna göra mig av med, fast jag just nu alltid blir tårögd när jag ser den.

chokladkopp

Den köpte Martin till mig i Paris. Vi hade bara känt varandra några veckor och så bjöd han med mig till Paris. När vi var där så hamnade vi på en loppmarknad och jag såg den här koppen. Martin köpte den direkt men vi missförstod priset så den kostade ungefär 10 gånger mer än vad vi först trodde. Nykära som vi var så skrattade vi bara och höll tummarna att den skulle klara resan hem. Jag är så glad och tacksam för alla fina minnen jag har med Martin och hoppas att jag i framtiden bara kommer bli glad när jag tänker på på dom. Nu är det väldigt vemodigt. Vilket såklart är helt rimligt men ändå jobbigt.

Många favoriter i samma bild, alla ärvda.

Det var först på kvällen igår som det det kändes ensamt att vara själv på midsommarafton med världens längsta to do list. Samtidigt hade jag ingen energi att åka iväg på fest så jag plockade blommor, lagade middag och la mig tidigt. Middagen blev hur god som helst! Riktig festklass på den trots att jag inte handlat.

Prylar precis överallt i sovrummet nu.

Hittade en fin biff i frysen som jag tinade och stekte i massa smör med vitlök, salt och peppar. Till den serverade jag ärtor som också fanns i frysen. Jag stekte lite vitlök i smör, tillsatte ärtor, kycklingfond, creme fraiche och grov dijonsenap och lät det koka ihop till en krämig härlig grej. Supergott till köttet! Till efterrätt blev det jordgubbssorbet från Järna. Kollade på ett avsnitt av the affair med stängde av efter halva, det blev helt enkelt för deppigt att se den serien just en sån här kväll.

Sju sorters blommor

Hoppades på att jag skulle drömma i natt men sov helt drömlöst, vilket inte är likt mig. Typiskt!

Singel

Vaknade 03.45 och har inte kunnat somna om så lika bra att gå upp, ska ändå till nyhetsmorgon imorgon så bara bra att vänja kroppen med tidig start:)

Börjar den här dagen med en kopp "guteblandning" från Kränku är världens bästa måbra medicin för mig. Det här teet har jag druckigt varje sommar på Gotland sen jag var liten. Bara bra känslor med det här teet i kroppen.

Hoppas ni hade en rolig midsommar med god mat och mycket vänner. Är ni lite sega idag? testa min pizza bianco.

Kram!